Från fästing till hund

Det är snart 9 månader sedan vi fick hem vår hund Djidji.
Vid det laget hade hon ganska stor övervikt som vi i familjen har lagt mycket energi och tid på.

Första åtgärden vi gjorde var att hon fick upportionerat med foder 4 gånger om dagen istället för fri tillgång som hon hade tidigare efter rekommendationer på foderpåsen.
Sedan har hon sakta fått gå promenader. Inte ens lek från början utan endast korta men många promenader.

<- December 2022 – Augusti 2023 ->

Nu går det att leka med tanten. Hon är ändå 7 år så hon är inte galet lekfull.
Och från att bara kunnat gå typ 100-200 meters promenader tar vi nu ca 3-4 km per promenad. Vilket har varit nyttigt för oss båda två.
Som en kompis sa häromdagen – hon ser inte ut som en fästing längre!

Det är rätt så tillfredställande att få se djur komma i sin rätta form. Det är inte första gången som jag har bantat ner ett djur som är kraftigt överviktig.

Finaste Tove som jag var fodervärd åt på den tiden tillsammans med en annan tjej lyckades vi få ner drastiskt (typ några 100 kg, kommer ej ihåg exakt hur mycket).
Tyvärr, har Tove numera vandrat över regnbågsbron över till Trapalanda. Hon är en saknad indvid ❤️

Du kanske också gillar

8 kommentarer

  1. Såg inte tidigare att ni tog till er en äldre hund som var överviktig, så fin hon är idag och vilket jobb ni gjort för att hjälpa bort övervikten ❤👍 Förstår er tillfredställelse till fullo, vi har ju räddat en katt som är 5 år, rakad 6 gånger (som vi vet) pga tovor.. på en bondgård finns mycket som fastnar i pälsen ”prästalöss”, kardborrar m.m.. Ibland får jag halva gården med då jag borstar honom (något han hatar)

  2. Oj vilken skillnad på Djidji! Nu ser hon verkligen ut att må mycket bättre! Härligt att du har tagit så god hand om henne så hon får ett mycket bättre liv med en kropp som hon orkar röra sig med! Kramar fina du 🤗❤️

    1. Ja, detta är inget illa menat mot den gamla ägaren. De var medveten om hennes vikt när vi tog över, dock pga skador hos ägaren kunde de inte röra henne som de skulle. Det var en anledningarna de valde att omplacera henne också.
      Så det är skönt att se att hon har kommit i form igen. 🙂
      Kram ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *