Utsläpp med hönsen

Vilken fantastisk helg att få hem våra fina höns på. I torsdags kom som sagt hönorna och i fredagskväll hämtade vi hem tuppen.

Efter rekommendationer från de vi fick hönorna ifrån så fick tuppen sitta lite enskilt från hönorna. I lördags testade vi att öppna upp till hönsgården för flickorna så de fick strosa ute där själv. De är dock inte riktigt med på noterna utan vill hellre vara inne. De förstod inte riktigt vad de skulle göra därute.

Och igår valde vi att sätta ihop tuppen med hönorna. Och han som är uppväxt som frigående utomhus fattade galoppen på en gång och började rulla runt ute i jorden och pickade runt. Så himla fint, flickorna förstår också lite bättre för varje gång de är ute. Dock håller de gärna sig inomhus fortfarande. Men det blir väl bättre med tiden antar jag.
Själva ihopförandet gick i alla fall toppenbra! Ingen som hackar på någon speciellt eller något annat som verkar tokigt. Så det känns kanonbra!

Du kanske också gillar

12 kommentarer

    1. Tack så mycket! ? det är så otroligt fridfullt att titta på dem. Skulle kunna glo på i flera timmar. ? vi har inte fått några ägg än så det har jag ingen aning om men har hört så gott om egna ägg så det ser jag fram emot! Kram ?

  1. Så fint med höns! Men jag har erfarenhet av tuppar som jaga och attackerar mig när jag har gått in till dem. Så livrädd för dem 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *