Lillebror är troligtvis blind

Upptäckte tyvärr i helgen att vår katt Lillebror kan ha förlorat synen.
Jag och min man Nicklas reagerade väldigt mycket på att han har varit lite annorlunda på senaste. Han har varit lite slöare på senaste, inte tjuvat från köksbordet när man vänt ryggen till samt att han valt att vara inne mera. Varför har man inte reagerat tidigare? Dels han är 10 år gammal, han kan inte vara snärt hur länge som helst. Man tänker att tiden har sin gång.

Nu senaste veckan har vi dock sett att han har blivit lite matt i pälsen och börjat blivit lite tunnare i kroppsformen. Vi hade även diskuterat om att det kändes som om han inte ger ögonkontakt längre, och det gör han verkligen inte längre.

Men i och med att verkar magrat till sig lite ville jag se om han tappat matlusten helt. Det har han inte utan när jag gav honom mjukmat och vägledde honom till den, så halsade han i sig allt i ett nafs.
Så nu verkar han piggare efter jag börjat ge honom den maten istället. Dock har han lite svårt att fortfarande hitta maten om jag inte vägleder honom till den, samt att han haft lite svårt att hitta trappan upp från källaren. Men jag ser ändå framsteg i att han börjar återfå lite av sitt sociala beteende som har varit lite labilt på senaste.

Har självklart kontaktat en veterinär nu som ska få se på honom samt att ta några blodprov. För jag vill såklart se om han har någon underliggande sjukdom som gör att han lider. Det är ingenting som är uppenbart att han lider utav mer än att han verkar något förvirrad i alla fall nu när han äter igen. Men vem skulle inte göra det i den situationen?
Jag hoppas verkligen inte att det är något som gör att han lider i alla fall!

Du kanske också gillar

27 kommentarer

  1. Men lille vännen då, så himla tråkigt att höra! Tur att han mår lite bättre men man blir ju verkligen hur orolig som helst när det är något fel som man ser <3 Stor kram till er! <3

  2. Men lilla sötnosen <3 Bra att ni undersöker honom. Hoppas det är något som går att åtgärda. Du måste hålla oss uppdaterad . Håller tummarna för er och kissen kram

  3. Det gör ont i en matte-hjärta,är själv en hundmänniska =)… sen jag var 12år! Hoppas han mår så bra som möjligt nu<3 Ha en fin vecka!

  4. Stackars er, vilken omställning! Hoppas att det bara är åldern som satt sig i ögone och inget han lider av. Verkar ju ändå vara ett bra tecken att han äter om han hittar mjukmaten, kanske han magrade för att han inte hittade dit liksom… hoppas <3

    1. Skulle absolut tro att han magrade för att han hade svårt att hitta matskålen, den stackaren. För nu efter bara några dagar har jag nu sett att hullet har börjat komma tillbaka igen! ?

  5. Bra att han verkar må bättre! Tycker det är smart att du tar med han till veterinär så du kan bli lugnare 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *