Vanligaste frågorna under en behandling

Man sitter ju en stund under varje behandling med kunderna. Allra oftast pratar man igenom hela behandlingen. Så en del frågor kommer under tiden. Här kommer de vanligaste frågorna jag får.

Vad är skillnaden mellan nagelförlängning och nagelförstärkning?
Båda är i princip samma sak. Under båda så bygger man nageln med gelé och och dekorerar den som man vill. Skillnaden är att på nagelförlängning gör man precis som det heter en förlängning av nageln och under en nagelförstärkning använder man sig av den befintliga nageln och förlänger den inte alls.

Hur länge håller naglarna?
Beroende vilken behandling du gör. En gelelackning håller ca 2-3 veckor beroende hur duktig du är på att sköta om dem. Är du duktig med nageloljan och inte pillar på dem samt att undvika vara upp i vatten allt för mycket håller de oftast under denna tidsperiod.
En nagelförlängning/nagelförstärkning brukar hålla mellan 2-5 veckor innan det är dags för ett återbesök. Är man nagelbitare/nagelrivare så växer naglarna fortare så då kan man behöva komma var 2-3:e vecka medan de flesta som inte rör naglarna i övrigt kommer oftast mellan var 4-5:e vecka. Oftast är de hela då, men brukar inte vara allt för snygga på grund av utväxten som blir. Det är förutsatt att du behandlar de som jag nämnde på gelélackningen.

Skärmavbild 2015-07-12 kl. 01.07.32

Gör du dina naglar själv?
För det mesta gör jag det då jag inte haft tiden och leta mig runt här i Sundsvalls/Timrå trakten efter någon som fixar mina. Har jag Annie (@nailsofsparkles på instagram) på besök så kan det hända att hon fixar mina. Mina nuvarande har hon gjort.

Är det inte jobbigt med långa naglar? Kan man göra något alls med dem?
Tycker själv inte jag har extremt långa naglar. Jag kan göra allt en vardag innebär som byta blöjor, diska, ja som sagt vad som helst. Det enda som kan vara knixigt är att plocka upp små saker från golv m.m. men det problemet får man oavsett längd (om de inte är så korta att de går innanför fingerspetsen) med gelénaglar. Man vänjer sig vid längden och anpassar sig efter den situationen. Viktigt att veta är man aldrig får använda sina naglar som verktyg, då har de sämre hållbarhet och gäller både för de med konstmaterial på och de med naturliga naglar.

Butiken som du har studion i, vad är det för typ av butik? Vad säljer de?
Butik 88 är en butik med brett utbud. De har allt från handväskor till leksaker, kläder, klockor, mobiltillbehör samt att de även har brudklänningar. Deras unika grej är att de importerar från Kina så de har unika saker och till ett förmånligt pris. Ni kan se deras utbud på deras facebooksida >här<.

Du kanske också gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *