Just dance now

När jag började känna av min utmattning i början av december valde jag och lägga av med allt som sagt var överflödigt energi. Som jag nämnde i förra inlägget så blev det bland annat sociala medier, men det fick även bli en annan viktig byggsten i mitt liv – träningen.

Strax innan jag tog den slutgiltiga bloggpausen försökte jag att ta tag i träningen, vilket blev ett big no no! Fick sjukt mycket triggers av stressen och var däckad i en veckas tid. Det var verkligen inte värt det!

I april råkade jag snubbla över dagens spel via AppStore när jag skulle dra hem Runkeeper inför en promenad med Sally. Vi båda är förtjust i TV-spel och tycker väldigt mycket om Just Dance som vi har till wii:et. Så bland alla appar hittade jag Just Dance Now. Så jag sa till henne: ”Detta måste vi testa när vi kom hem”.

Om ni spelat Just Dance någon gång tidigare till ett TV-spel vet ni mycket säkert att man använder sig av handenheten som tillhör en spelkonsoll och följer efter dansaren på TV:n och får poäng efter bra man gör dansrörelserna. Denna app är alltså i stort sett samma sak men med ett betydligare större utbud av låtar/danser. Det enda man behöver är en smarttelefon som funkar som din handenhet och någon enhet som visar dansen – antingen en smartTV, surfplatta, dator, AppleTv eller chromecast.

Från början körde vi via Ipaden men insåg rätt fort att den skärmen var lite väl liten. Senare körde vi på datorn som vi anslöt till TV:n med en hdmi-kabel. Det funkade bra tills Nicklas behövde datorn till arbete. Så jag gav upp och köpte en chromecast. För jag är verkligen så fast i detta spel. Spelar utan som helst några problem ca 1 h dagligen.

Nu kan jag träna utan som helst några triggers! Tror mycket satt i ren prestationsångest där små saker blev katastrofalt stora. Så bara en liten grej som att måste ha rakade ben blev för ångestfyllt att jag inte tog mig iväg. Förr tränade jag dessutom innan jobbet, vilket skulle aldrig funka idag för sen jag blev sjuk kan jag inte kliva upp före kl 06:00. Så nu har jag valt att säga upp både mitt kort på simhallen samt mitt gymkort.

Så detta har blivit en win-win situation! Då ett VIP-pass kostar 285kr/år och har då tillträde till alla danser (man får annars bara en gratisdans per dag). Mitt gymkort gick på ca 200kr/mån samt simhallskortet gick på 295kr/mån. Dessutom älskar barnen detta spel också så statistiken ovan är inte endast mina danser såklart. Det som är dessutom är bra är att jag kan använda det när jag som helst vill. Så jag tränar oftast när barnen gått och lagt sig.

Det jag tycker däremot är jättekonstigt är jag aldrig har hört talas om spelet i mobilform men om man utgår från recensionerna på AppStore så ska det ha funnits i minst 3 år! Är jag bara totalt bakom flötet? Har ni spelat det? Vad tyckte ni?

Detta inlägg är inte sponsrat.

Du kanske också gillar

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *