Tre till tre

Tredje juni var mitt sista inlägg här sist. Och idag är det tredje juli. Alltså typ exakt en månad sedan. Men dessa månader är verkligen hektiska till 100%. Både december samt hela sommaren är KAOS att jobba inom skönhet. Dels för att vi är färre på salongen så våra stammisarna flyttas runt bland oss andra även när vi har våra egna kvar. Så bara där blir det färre tider än under lågsäsongerna.
Samtidigt som de kunder som jobbar inom vården och får semester – vill hemskt gärna ha snygga naglar under sommaren. Så ännu färre tider att erbjuda.
Sedan är det även andra festligheter under sommaren som gör att många börjar med sitt första set just då – bröllop, jubileumsfester, festivaler etc. etc.

Inget direkt klagomål från min sida egentligen. Däremot så tiden i livet har varit knapp. Så jag har prioriterat dansen samt nära och kära utöver. Följer man mitt instagramkonto samt min snapchat så ser man att lever gör jag men mest på helgerna.

Nu är det dock snart sommarlovsveckor för barnen helt, alltså då dag- och fritidsverksamheten har stängningsveckor. Så det kommer vara lugnare, dock inte lika lugnt som jag hade hoppats.
Min planering hade spikat sig för kortveckor men blev halvdagar istället. Det visade sig att i och med att vi bor på en kommungräns och har alltså barnen i två olika barnomsorger i två olika kommuner. Vanligtvis märker vi knappt av detta för det handlar om några minuter i mellan. Fast när ordinarie barnomsorg är sommarstängt innebär detta att jag skulle ha 12.2 mil i färd till jobbet och 1 h och 47 min i endast bilkörning (ej parkering och lämning inräknat, endast körkalkyler från hitta.se) istället som vi har idag 3.6 mil och 40 min bilfärd (om ens det, som sagt enligt hittas färdbeskrivningar).
Så det var bara att känna sig besegrad och ta halvdagar. Nicklas jobbar förmiddagar och jag eftermiddagar. Så totalt kommer jag ha 5 semesterdagar utspridda denna sommar, istället för 8 dagar i månaden. Men men, jag får ta igen mig så småningom. Och jag får faktiskt inte extrema dagarna så det är skönt i sig.

Nu ska jag i alla fall ta mig iväg till jobbet för en heldag! Först frukostmöte senare blir det kunder restrerande av dagen.

Tudeloo!

Du kanske också gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *