Snart dags för skörd 2 av spenat och ruccola

Nu har det faktiskt gått en hel vecka sedan vi lyckades skörda vår första skörd av ruccolan och spenaten som jag sådde i pallkragarna sista maj! Har nämnt det bland annat i det här inlägget. Det vill säga på 14 dagar har det lyckats bli varsin djupskål med 7 plantor ruccola och 13 plantor spenat! Utav denna skörd använde vi och blandade i med lite ris, skinka, ost, gurka och tomat så det blev som en sallad med ris. Helt fantastiskt gott!

Och egentligen det är mest galet är att redan igårkväll hade jag smått panik över att det faktiskt är dags att skörda nästa sväng åter igen även om det är så oerhört roligt så är det lite små stressigt att hinna med allt! Så det är en av dagens bockning av att-göra-listan.

Detta är en jämförelsebild mellan strax innan vi plockade första skörden förra veckan och hur statusen såg ut igårkväll. Jag är faktiskt mäkta imponerad med tanke på att detta är växtzon 5 i Västerbotten. När vi plockade första skörden så vet jag att en närstående utbrast över att det kändes som om jag började så för tidigt! Men vad jag vet så kan man till och med vinterså spenat. Ruccolan vet jag inget om men tänker att det måste testas framöver. Ändå känner jag en enorm glädje att det är så lättsamma plantor.

Och så här som bilden ovan ser det ut just nu i sin helhet i just denna pallkrage. Man ser att ärtorna är på gång på höger sida i planteringen. Så otroligt kul! Dessa är verkligen uppskattade av vår familj så dessa är faktiskt de jag har sått sedan jag hade möjlighet till rabatt i vår första trädgårsgårdsdel på vårt radhus i Stavreviken för evigheter sedan. Nästa år blir det nog att jag odlar alla dessa tre var för sig i varsin pallkrage för varje sort är så uppskattad av varje familjemedlem. Dessutom bra att veta är att ärtor som sockerärtor brukar gödsla jorden. Så därför är dessa perfekta att byta odlingplats varje år. Av egen erfarenhet så växer de oavsett vilket dåligt år det än är, så det är en tacksam planta att plantera. En klar favorit!

Du kanske också gillar

14 kommentarer

  1. Det är verkligen lyx i mina ögon att så och få egna grönsaker osv. Så kul att man kan gå ut och plocka själv, detsamma gäller äppelträd och allt! Så fint!! ?❤️

    1. Ja, det är något alldeles extra med att bara kunna gå ut själv och plocka istället för att handla i butik. ? Fruktträd är på ingång i vår trädgård. Än så länge har vi ”bara” hallon, röda vinbär och blåbär växande på gården.

  2. Visst är det roligt att odla i odlingslådor! Och det är så gott att äta hemodlad sallad. Vi odlar mycket grönkål eftersom det är så väldigt gott och nyttigt och dessutom har så lång säsong. Några stora tappra plantor brukar stå kvar även när vintern kommer.

    1. Men så kul och höra, även intressant! Dock är jag så osäker på om grönkål är något för mig, i ätväg alltså. I år testar jag bara att odla det jag vet att jag äter, därav inga grönkålsplantor. Mycket längesedan jag testade och äta det. Kanske skulle jag tycka om det nu? Måste testa inom kort!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *