Skillnadens trädgård

Igår lyssnade klart på boken Skillnadens trädgård skriven av Sara Bäckmo. Jag säger bara:

Är ni ett dugg intresserade av att odla själv men kanske inte vågar komma till skott är denna bok en varm rekommendation.

Jag lyssnar via Nextory (ej reklam).

Jag började själv att börja odla lite grand förra året. Dock har jag varit lite reserverad över att skriva eller nämna om det tidigare just för att jag är lite rädd över att hela tiden få kritik över hur jag väljer att göra det på.

Boken är oerhört peppande över att det ska finnas glädje i odling och att man kan absolut göra det på sitt egna sätt samt att våga testa sig fram. Självklart, så finns det verkligen big no no! Men jag älskar att testa mig fram.
Så nu ser jag verkligen fram emot odlingsåret och se hur alla mina plantor vill fortsätta gro eller ej.

Det jag dessutom märkte av boken var att jag kommer nog få en explosion av växter då jag verkligen har kanske odlat för mycket av alla sorter. Som sagt jag har några experimentsår för tillfället för att se vad som funkar och inte.
Hittills har jag odlat:
– Körbärstomater
– Busktomater
– Spetspaprikor
– Stevia (som aldrig kom upp, så de är bortprioriterad)
– Spenat
– Purjolök
– Rabarber
– Vattenmeloner

Odlar ni något?

Du kanske också gillar

11 kommentarer

  1. Åh vilket bra tips!! Jag har velat ta tag i odling ett bra tag men aldrig tagit tag i det än tyvärr. Måste verkligen göra det!! Kram

  2. Att testa sig fram är ju ändå det bästa. Vi har också köpt massa olika fröer nu som vi håller på att gro fram. De senaste två åren har vi odlat tomater på balkongen men i år tänkte vi våga testa lite nytt. Min sambo är helt besatt av alla sina odlingar och går och kollar flera gånger om dagen för att se vad som har hänt. Det roliga är ju att det också händer så mycket även på bara några timmar.

    I år blir det såklart även tomater, men även solrosor, rosmarin, chili, spetspaprika, djungelgurka och gräslök.

    1. Haha som jag nämnde i ett annat inlägg är tålamod för väntan inte min grej. Så att vänta på år om det blir bra resultat kan vara lite vemodigt. Men däremot är det som du säger så himla roligt att det kan hända så mycket på några timmar. Igår såg jag skymten av mina meloner för första gången och nu har vissa hunnit växa nästan 2 cm ovanför jorden. ? Och roliga sorter du valt att odla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *