Hallonbuske

– Detta inlägg innehåller reklamlänkar –

I söndags var det, som de flesta är bekanta med, morsdag. Fick ett fint kort och lite choklad. Dock så har jag insett sedan ca ett år tillbaka att jag är överkänslig mot palmolja och det påverkar mina luftvägar. Så undviker det i första taget! Såklart, var det palmolja i chokladen.
Så Nicklas köpte mig en hallonbuske från granngården (adlink) istället. Lite fyndig lapp hade han också lämnat vid den.

Så nu har vi grävt ner den vid en av stenmurarna som finns här på gården. Hoppas den trivs där. Har annars hittat andra skott från något som ser ut som hallonbuskar på andra ställen i trädgården så jag ska försöka plantera om de så dessa får lite kompisar.

Du kanske också gillar

26 kommentarer

 1. Roligt att du hittade till min blogg,så jag hittade till dig.
  Jag har hört att det finns mycket palmolja i saker man inte tänker att det ska finnas is, men visste inte om allergi mot det. Bra upplysning,tack. Men tråkigt att du råkat ut för det.
  Ha det bra!

 2. Fy att det ska vara Palmolja i så många produkter. Även om jag inte är allergisk vill jag inte äta sådan.
  Det blir nog bra med hallonbusken. Vi har såna, och det måste vara bland de livskraftigaste och tåligaste buskarna man kan odla i sin trädgård?

  1. Jag förstår. Det är många som försöker undvika palmolja för miljön skull och det är bra det också. För det ökar såklart att fler producenter inte vill ha den råvaran i sina produkter.
   Jag hoppas det blir bra med hallonbusken i alla fall. 🙂

 3. Usch för palmolja! Tyvärr finns det i mycket…
  Men en hallonbuske är ju super.Älskar hallon. Hallon man inte behöver värma innan man äter de.

  1. Ja, i nästan allt känns det som ibland! Tack och lov är det många som väljer andra råvaror i sina produkter för miljöns skull så det sakta men säkert försvinner ur vårt samhälle. 🙂
   Hallon är toppen!

 4. Så gott med hallon – hoppas busken kommer växa sig stor och ge massor av stora saftiga hallon! Måste vara besvärligt att vara känslig mot palmolja eftersom det är så många produkter som de har smugit in det i. Kram ?

 5. Även om det är gott med choklad så är det ju också väldigt gott med hallon 🙂 Och den presenten kommer ju förhoppningsvis att bli bättre med åren.

 6. vi har så mycket hallonbuskar att vi skulle kunna sälja, de har tagit över ett helt land, måste ta tag i det i sommar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *