Rastlöshet, fiske och blåbärsplock

Vi börjar närma oss helgen nu. Hur ser det ut för er andra? Har ni semester eller jobbar ni på som vanligt?

Själv gillar jag egentligen inte vara ledig. Är lite för rastlös som person för det. Så det spritter lite i kroppen nu när jag inte varit iväg på mitt avbytarjobb på någon vecka.
Jag jobbar hellre lite mindre året om och har en kortare semester än att vara vardagstrött med 100% jobb vanligtvis och en långdragen semester. Vet att jag tillhör minoritet när det gäller detta och alla år jag fått höra på salongen hur synd det är om mig för att jag väljer hellre att jobba än att vara ledig. Trots att det är 100% självvalt.

Vi har i vilket fall som helst Chimmy på besök sedan i helgen och det är jättemysigt. Vi har bland annat varit ute och fiskat två kvällar nu. Dock lite halvers med fiskelyckan. Kitty fick en gädda i förrgår samt jag en miniabborre. Igår fick Chimmy upp två gäddor och jag en fortfarande liten abborre men större än dagen innan.

Nu har dessutom blåbären kommit. Sån vi har varit ut en sväng och plockat lite blåbär. Kanske tänker ta mig en sväng ut i skogen under dagen idag igen. Behöver fylla upp frysarna nu när säsongen är igång!
Har ni plockat några blåbär i år?

Du kanske också gillar

4 kommentarer

 1. Jag är tyvärr helt sjukskriven, men min särbo jobbar sin sista dag idag och sedan blir det semester för oss. Vi har bara lite småplaner än så länge för semestern, så vi får väl se vad det blir av den. Så mysigt att fiska! Jag gjorde ofta det med min pappa under min uppväxt. Vi hann med många långa förtroliga samtal när vi satt och väntade på att få napp. Jag har inte kommit ut i skogen och plockat några blåbär än, men jag älskar verkligen blåbär så jag får se till att komma iväg och plocka lite. Hoppas du får en riktigt fin helg! Kram 💖

  1. Rätt skönt att ha ett ganska luftigt schema under semestern ändå kan jag tycka. Ibland har man tendenser att fylla semestern alldeles för fullt. Vilket kan både roligt men även lite stressigt.
   Så mysigt att höra din historia om din pappa och fisket ❤️
   Hoppas du har möjlighet att komma ut i skogen snart! Kram!

 2. Jag har också lite annorlunda semestervanor. Jag fungerar bäst av att ha flera kortare semestrar under året istället för att ta en lång. Så jag jobbar nu och planerar att ta ut ledigt i höst och vinter istället.
  Jättebra att du upptäckt vad du mår bäst av och kan anpassa dig efter det.

  1. Ja, tyvärr är normen många gånger att man ska ha en lång semester så man matas att man ska ha det också. Vilket kan leda till att man lätt råkar boka in en längre utan att det ger något bättre resultat.
   Skönt att höra att jag inte är den enda som mår bra utav detta. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *