På 36 dagar

Helt sjukt egentligen. Nu ikväll fattar jag verkligen hur fort allt har gått! Sitter nu ikväll med bokföring för första gången sedan vi flyttade in i vårt eget hus. Och nu när jag sitter med det inser jag att sista gången jag gjorde bokföring i förra huset – var samma kväll som när vi fick beskedet om att vi blev uppsagda från vårt hyreskontrakt i förra huset.

Allt har gått så sjukt fort.
Samma kväll så vi räknar denna dag som uppsägelsedagen – Var vi och tittade på ett hus i närheten som vi av ren slump hade cirka en vecka tidigare varit intresserad av men av ren lathet lagt flyttplanerna på hyllan (ganska jobbigt och flytta). Så bara någon timme efter uppsägningen var vi och tittade men av ren chock kände vi att det upplevdes lite litet huset.
Dag 1 – Var vi nästa husvisning för ett riktigt renoveringsobjekt! Men som jag blev helt hooked on!
Dag 2 – Budgivningen på huset från dag 1 är igång. Vi har inte hunnit kommit på ett bankmöte ännu för att kunna få ett bolånelöfte. Vilket gör att vi blir lågt prioriterade i budgivningen. Det hade visserligen inte spelat någon större roll för att budet trissades upp väldigt mycket. Det var ca 400 000 kr mer än jag själv var beredd att lägga på det och då menar jag att jag älskade huset i sig. Men allt är inte värt sitt pris.
Vi börjar i alla fall fundera om på kvällen hur vi ska gå vidare men har inte riktigt släpphuset från uppsägelsedagen. Samma kväll är det dessutom en öppen visning igen på det huset. Jag jobbade den kvällen men Nicklas åkte dit och tittade igen och upplevde det inte lika litet, samt att vi började gå igenom en för- och nackdelslista och kom fram att egentligen den stora nackdelen med detta hus, var att det var lite litet. Men vi har fortfarande varsitt rum till alla i familjen, plus vardagsrum och kök. Sedan när man äger ett hus kan man faktiskt bygga ut med tiden. Vi klarar oss utan problem. Så den kvällen bestämde vi att får vi möjlighet till lån ska vi ta det!
Dag 4 – Äntligen hade hunnit fått vårt möte med banken och vi fick beviljat att få bolånelöfte.
Dag 5 – Skriver på papperna för huset!
Dag 22 – Överlåtelse av huset – vi får börja flytta över våra saker.
Dag 24 – Sover första natten i huset.
Dag 27-28 – Flyttstädar allt invändigt
Dag 34 – Flyttstädar allt utvändigt på gården (bilden ovan är från den dagen)

Och nu sitter jag här dag 36 och gör bokföring igen precis som inget har hänt. Eller ja – det är en massa flyttkartonger allt annat flyttkaos men utöver det känns det inte det minsta konstigt!

Så numera möter man denna vy varje dag och det är helt underbart. ?Dock så nu när man börjar slappna av så har förkylningen som alla andra drabbats av kommit och hälsa på som vår första gäst. Men men, vad gör det om 100 år?

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *