Palettblad

Denna sommar blev jag med kanske instagrams hetaste krukväxt, palettblad. Jag vet inte hur många konton jag följer som också skaffat det.

Jag fick faktiskt 4 stycken skott bara av en slump. Jag var hemma hos min vän/svägerska/kollega, Annie, en helg och upptäckte att hon hade en sådan hemma och vi pratade om hur många som blivit frälst av dessa krukväxter. Vi pratade om hur pass lätta de var att föröka genom att ta skotten på växten och bara plantera ner i en kruka med jord.
Jag berättade då om att vårt fönster i köket blivit lite väl luftigt efter att alla tomatplantorna fått flytta ut. Och då erbjöd hon sig några skott. Hur snällt är inte det?

Alla fyra som jag fick har tagit sig fint och växer fantastiskt bra där i köksfönstret. Jag förstår verkligen varför många blivit så frälst av denna växt!

Du kanske också gillar

15 kommentarer

    1. De är ju väldigt lättsamma på det sättet! Har två av mina fyra jag fick som börjat ge vika då de fick hamna i dotterns rum inför husfotograferingen. ? Så då kan jag ändå bara ta skott av någon av de andra två. Så himla fiffigt och smidigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *