Kompostpallkragar

En av helgens projekt har varit att få upp pallkragarna som jag ska ha till min bokashikompost (läs mer om bokashi här). Jag tänkte som sagt att kunna ha de i närheten av de andra pallkragarna så det kommer vara nära och bra att bara fösa i mellan de olika pallkragarna när ny jord har kommit.

Så efter mycket om och men fick jag äntligen upp dem. Det är rätt kämpigt då vi har fruktansvärt mycket mygg här ute på landsbygden. Som tur är har jag gjort ett hemmagjort myggmedel som fungerar väldigt bra! Gäller bara att smörja sig ofta, vilket är min mindre starka sida.

I dagsläget har jag hunnit fylla en av pallkragarna med en massa ogräs och den andra gräsklipp. Må kanske se ut att vara mycket men jag har inte heller lagt ut det varken jämnfördelat eller tryckt ihop det.
Dessutom så satte jag min första bokashihink på jäsning igår. Så på söndag nästa vecka ska den grävas ner. Ska bli mycket spännande och se hur det kommer arta sig!

Du kanske också gillar

24 kommentarer

    1. Åh så tråkigt! Jag ställde ut en av mina kragar i höstas förra året när vi flyttade hit för att rädda de stackars jordgubbarna vi skulle få med oss från förra huset. Tyvärr dog hälften av dem. Så absolut klokt att vänta tills nästa år. ?

  1. Bra jobbat! Själv kan jag väl erkänna att jag skulle dessvärre aldrig ha tålamod att hålla på med kompost på det sättet.
    Vanliga pallkragar har jag dock 😉
    Kram/Maria

  2. Pratade de om det i trädgårdstider för ett tag sedan? tror jag har hört om det…hoppas det funkar fint. Själv är min kompost gräsligt dålig, fast det är ju jag som inte sköter om den på bästa sätt. Men jag försöker tömma av jorden som ligger underst varje år.

    Kram Kajsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *