Årets första tomatskörd

I år var faktiskt det första året jag verkligen hade en plan att sätta alla mina plantor från grunden, från frö till skörd. Tidigare år har jag bara testat göra det på gurka, ärtor och majs. Om man bortser från ärtorna har alltid sått dessa försent. Tomatplantor har jag fått av min snälla svärmor som också tycker om att odla. Så jag har odlat tomater tidigare år också dock inte från grunden själv.
När jag då sådde mina körbärstomater i februari hade jag ingen aning om hur detta skulle ske. Så för det första råkade jag plantera tok för många där och då. Jag har inte haft plats här hemma för dem. Körsbärstomater är den typen av plantor som växer enormt mycket, främst på höjden. Och nu har jag dessutom inte fått ut alla på sina platser då jag fortfarande inte hunnit göra klart sålåda nummer två i växthuset.

Men i dagsläget har i alla fall de som har blivit utplanterade vuxit sig hyfsat. De har trots allt fått några törnar. Bland annat att jag inte haft tillräckligt med kärl så jag har kunnat omskola dem på ett vettigt sätt. Nästa år ska jag bunkra mjölkkartonger redan när jag sår fröerna i sina sålådor. Men även växthuset som välte och total förstördes – läs här.
Så därför blev jag så glad i måndags när jag hittade mina första påbörjade tomat att bli mogen.

Och nu idag hade den blivit så härligt röd och fin! Så nu är den första tomaten skördad och väntar nu med spänning på att fler ska bli röda och fina!

Du kanske också gillar

6 kommentarer

  1. Åh så roligt med första skörden!! Ska upp till min mormor imon och plocka lite ur hennes trädgårdsland hehe, har själv tyvärr inga gröna fingrar men ska försöka mig på lite när jag flyttar hemifrån i höst haha :’)

    1. Men så fantastiskt att kunna kom hem till någon annan och plocka. Då slipper man allt arbete runt om, hehe, skämt åsido. Jag trodde ALDRIG själv att jag skulle bli en person med gröna fingrar, men insåg väldigt fort att jag hade för mycket hjärnspöken och det är bara trycka ner lite frön i jorden och hoppas på det bästa många gånger. Hehe.. Men jag tycker absolut att du ska ge det ett försök. Det är roligare än vad man kan tro!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *